5 högkvalitativa böcker som du kan läsa på en timme

I vår snabba värld är det ibland svårt att hitta tid att läsa en bok. Därför har vi sammanställt denna lista med 5 högkvalitativa böcker som du kan läsa på en timme eller mindre! Dessa böcker är alla välskrivna och kommer att hålla dig underhållen från början till slut. Så oavsett om du är på lunchrasten eller bara har några minuter över, är dessa böcker perfekta för en snabb läsning.

1. Lone Ranger och Tonto Fistfight i himlen

Lone Ranger och Tonto Fistfight i himlen är en rolig och actionfylld roman av Sherman Alexie. Berättelsen följer Lone Ranger och Tonto när de kämpar sig fram genom himlen för att rädda världen från en säker undergång. Den här boken är perfekt för fans av action och äventyr, och den kommer garanterat att hålla dig underhållen från början till slut.

2. Självmordsbrev från vackra flickor

Självmordsbrev från vackra flickor är en roman av Lynn Weingarten. Berättelsen följer Joan, en gymnasieelev som verkar ha allting på plats på utsidan, men som bär på en mörk hemlighet. När hennes bästa väninna dör i självmord får Joan fundera på om det kanske finns mer i livet än vad hon för tillfället upplever. Med en rörande prosa och en intensiv handling kommer den här boken garanterat att hålla dig fast ända till slutet.

3. Pachinko

Pachinko berättar historien om en koreansk familj som flyttar till Japan i jakt på ett bättre liv. Trots sina ansträngningar möts familjen av diskriminering och fördomar. Men genom hårt arbete och beslutsamhet lyckas de till slut bygga upp ett nytt liv för sig själva. Denna gripande och inspirerande roman är perfekt för fans av historisk fiktion.

bok pachinko

4. Den trettonde berättelsen

Den trettonde berättelsen är en kriminalroman av Diane Setterfield. Berättelsen följer Margaret, en ung flicka som skickas till sin moster efter att hennes mor har dött. När Margaret börjar ifrågasätta sin mosters mystiska förflutna dras hon in i en värld av hemligheter och dolda sanningar. Med sin snirkliga intrig och spänningsfyllda skrivning den här boken kommer garanterat att hålla dig i sträck.

4. Kite Runner

Kite Runner är en hjärtskärande roman av Khaled Hosseini. Berättelsen följer Amir, en ung pojke från Afghanistan som tvingas fly från sitt hemland under den sovjetiska invasionen. När han växer upp måste Amir komma till rätta med sitt förflutnas synder och hitta ett sätt att sluta fred med dem. Denna kraftfulla och känslosamma romanen är perfekt för fans av litterär fiktion.

5. All the Light We Cannot See

All the Light We Cannot See är en roman av Anthony Doerr. Berättelsen följer Marie-Laurie och Werner, två små barn som lever i Nazityskland. När kriget fortskrider tvingas de båda att göra svåra val som kommer att avgöra deras öde. Med sitt vackra skrivande och sina starka teman kommer den här boken garanterat att stanna kvar långt efter att du har läst den.

Vi hoppas att du gillar dessa högkvalitativa böcker! Oavsett om du gillar action, äventyr, historisk fiktion eller litterär fiktion är vi övertygade om att du hittar en bok på den här listan som är perfekt för dig. Så vad väntar du på? Börja läsa redan i dag.